عناصر جدید جدول تناوبی نامگذاری شدند؛ سلام نیهونیوم!

ساخت وبلاگ

کسوکه موریتا - دانشمند ژاپنی که رهبری تحقیقات کشف عنصر 113 ام جدول تناوبی را بر عهده داشت - در حال سخنرانی در یک کنفرانس خبری در توکیو در نهم ژوئن (20 خرداد). نام نیهونیوم به این دلیل برای عنصر 113 جدول تناوبی انتخاب شده که نیهون (Nihon) در زبان ژاپنی به معنای ژاپن بوده و این نام خاطر نشان می کند که عنصر 113 جدول تناوبی در ژاپن کشف شده است.

کسوکه موریتا – دانشمند ژاپنی که رهبری تحقیقات کشف عنصر ۱۱۳ ام جدول تناوبی را بر عهده داشت – در حال سخنرانی در یک کنفرانس خبری در توکیو در نهم ژوئن (۲۰ خرداد). نام نیهونیوم به این دلیل برای عنصر ۱۱۳ جدول تناوبی انتخاب شده که نیهون (Nihon) در زبان ژاپنی به معنای ژاپن بوده و این نام خاطر نشان می کند که عنصر ۱۱۳ جدول تناوبی در ژاپن کشف شده است.

.

چندی پیش اعلام کردیم که چهار عنصر جدید فوق سنگین شیمیایی، توسط دانشمندان روسی، امریکایی و ژاپنی کشف و به جدول مندلیف اضافه شد. حال شاید دیگر وقت آن رسیده باشد تا جدول تناوبی قدیمی خود را دور بیاندازید و نسخه جدید آن را تهیه کنید، زیرا به تازگی این عناصر جدید نیز نامگذاری شدند و در ردیف هفتم این جدول آرام گرفتند.

اتحادیه بین المللی شیمی محض و کاربردی (IUPAC) اسامی و نماد پیشنهادی این چهار عنصر کشف شده را اعلام کرد:

• نیهونیوم (Nihonium) با نماد Nh به عنوان عنصر ۱۱۳ جدول تناوبی

• موسکوویوم (Moscovium) با نماد Mc به عنوان عنصر ۱۱۵ جدول تناوبی

• تِنِسین (Tennessine) با نماد Ts به عنوان عنصر ۱۱۷ جدول تناوبی

• اوگانِسون (Oganesson) با نماد Og به عنوان عنصر ۱۱۸ جدول تناوبی

.

اواخر سال گذشته این عناصر فوق سنگین رادیو اکتیو کشف و به جدول تناوبی اضافه شدند و دانشمندان برای آن ها از این نام های موقتی استفاده کردند: آنانتریوم (ununtrium)، آنانپنتیوم (ununpentium)، آنانسپتیوم (ununseptium) و آناناوکتیوم (ununoctoium).

اما IUPAC به دانشمندان کاشفِ این عناصر اجازه داد تا نام های دائمی برای این عناصر انتخاب کنند. در این خصوص قوانین خاطر نشان می کنند که برای نام گذاری یک عنصر شیمیایی باید از یکی از این دسته بندی ها کمک گرفت: این نام باید برگرفته از یک مفهوم یا شخصیت اساطیری، یک ماده معدنی، یک مکان یا ناحیه جغرافیایی، یک خصوصیت از آن عنصر و یا یک دانشمند باشد.

حال به این دلایل است که این نام ها را به روی این عناصر گذاشته اند: نیهونیوم توسط دانشمندانی در مرکز RIKEN Nishina در ژاپن کشف شد. آیوپاک اعلام کرده که نیهون یکی از دو روشی است که ژاپنی ها کشورشان را به آن نام می خوانند. لازم به ذکر است که عنصر ۱۱۳ جدول تناوبی اولین عنصری است که در یک کشور آسیایی کشف شده است.

موسکوویوم نیز توسط کاشفانی که در موسسه مشترک تحقیقات هسته ای در دوبنا که نزدیک به مسکو واقع شده، پیشنهاد شده است. به طور مشابه، تنسین نیز اشاره به همکاری های علمی از تنسی (Tennessee، یکی از ایالت های آمریکا) دارد، جایی که آزمایشگاه ملی اوک ریج، دانشگاه واندربیلت و دانشگاه تنسی در ناکسویل در آن واقع شده است.

اوگانسون نیز با همکاری تیم های روسی (در شهر دوبنا) و آمریکایی (در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور در کالیفرنیا) کشف شد و این نام نیز به افتخار فیزیک دان روسی، یوری اوگانسیان که به عنوان یک پیشرو در کشف عناصر فوق سنگین به شمار می رود، بر روی عنصر ۱۱۸ جدول تناوبی قرار گرفته است. اوگانسیان دومین نفری است که در زمان حیاتش، عنصری از عناصر جدول تناوبی به افتخارش نامگذاری شده است. اولین نفر، برنده جایزه نوبل، گِلن سیبورگ است که پلوتونیوم را کشف کرد.

این اسامی به منظور ثبت دیدگاه های عمومی به مدت پنج ماه ثابت باقی خواهند ماند و تصویب رسمی این اسامی را نیز شورای آیوپاک در اوایل ماه نوامبر اعلام خواهد کرد.

.

.

منبع: npr


عصر تکنولوژی، تکرا

عصر تکنولوژی...
ما را در سایت عصر تکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیریت سایت asretech بازدید : 169 تاريخ : يکشنبه 23 خرداد 1395 ساعت: 21:49